top of page
מרב בן חור סבן | מדריכת הורים | יועצת שינה

מאמרים

טיפים שיעזרו לכם לעשות קצת סדר בשינה של התינוקות שלכם

היענות לסימני עייפות - המפתח לשינה איכותית

כאשר אתם מזהים את סימני העייפות של ילדכם – שפשוף עיניים, פיהוקים, גירוד באוזניים או בראש – חשוב להיענות להם, תוך 30 דקות מזמן הזיהוי. התחילו להתכונן לטקס השינה כדי להקל על תהליך ההירדמות. תגובה מוקדמת מסייעת לשינה רציפה ואיכותית, בעוד שעייפות יתר עלולה להוביל לקשיי הירדמות, התנהגות היפראקטיבית ואף יקיצות רבות במהלך הלילה.


חשוב לדעת: הרדמה מאוחרת בערב לא תביא בהכרח ליקיצה מאוחרת. למעשה, היא עלולה לגרום ליקיצה מוקדמת יותר.


טקס שינה קצר וקבוע - יצירת שגרה מרגיעה

לטקס שינה קבוע ישנה חשיבות גדולה כדי שילדכם יבין מתי נגמר היום ומתחיל הלילה. חשוב שהסדר של הדברים יהיה קבוע ופחות או יותר באותם הזמנים, ושאותו טקס יחזור על עצמו בכל ערב. כמו כן, חשוב לא להכניס זמן משחק במהלך הטקס השינה ושכולו יתבצע בחדר עד להירדמות. הטקס כולו מתבצע באור מלא.

שעות השכבה אידיאליות בהתאם הן 18:30-20:00. חשוב להיות ערניים לסימני העייפות של ילדכם על מנת ללמוד את שעת ההשכבה עבורו בטווח שעות זה.


הפרדה בין אוכל לשינה

חשוב שילדכם ילמד להפריד בין אוכל לשינה כך שהוא לא יהיה תלוי באוכל בכדי להירדם או בכל התעוררות שהיא במהלך הלילה.

וודאו שהוא לא נרדם או מתנמנם במהלך האכילה, במידה וזה קורה יש לנתק אותו איך שקצב היניקות שלו נחלש (זאת האינידקציה שלכם לכך שהוא שבע) ולעשות זאת בבת אחת, אם תוציאו אותו לאט לאט אז הוא יתחיל להגביר את קצב היניקות וזה לא בגלל שהוא רעב אלא בגלל שהוא נעזר בפעולת היניקה כדי להירדם. השתדלו לעשות הפרדה של 10 דקות לפחות בין האכלה להשכבה וגם בהתעוררות בבוקר.


ללמד לקחת מוצץ לבד

בשלב הראשון הציעו לילדכם לקחת את המוצץ מהיד שלך במהלך היום, לאחר מכן תעבדו על כך בהרדמה ובמהלך הלילה. בשלב הבא תוכלו רק להצביע על המוצצים במיטה כדי שילמד לקחת באופן עצמאי. בשלב האחרון תוכלו להתעלם מהמוצצים ולאפשר לפעוט לקחת אותם באופן עצמאי. עיבדו עם ילדכם על לקיחת המוצץ ביום והקפידו שלא לשים לו אותו בפה.

כאשר ילדכם בוכה הוא לא פנוי לקחת את המוצץ וככל הנראה יביע התנגדות בכל מה שקשור לזה וייתכן ואף יזרוק מוצצים. בזמן כזה פשוט תפעלו להרגיע את הבכי שלו ובין לבין תוכלו להציע לו שוב מחדש, כבדו את החלטתו לא לקחת מוצץ אם אינו מעוניין בכך.

 

היבטים סביבתיים  -סביבה מתאימה לשינה רגועה

מיטה בלי גירויים – המיטה צריכה להיות נקייה ממשחקים, מובייל וכו';

לבוש נוח – שימו לב שילדכם לבוש בבגדים נוחים;

 טמפרטורה נעימה – חשוב לבדוק שלא חם ו/או קר בחדר.


להרדים במיטה

למדו את הפעוט להירדם במיטה שלו.


הבדל בין התבכיינות לבכי

בהתעוררות בלילה, אם ילדכם מתבכיין/מקטר, אל תגשו מייד. השהו את התגובה קצת, חכו קצת לפני שאתם ניגשים ואפשרו לו להירדם בכוחות עצמו. כמובן שאם בוכה לגשת מייד להרגיע אותו.

 

עקביות והתמדה הן מילות המפתח

תהיו עקביים במשך שבוע והשינוי יגיע!



טיפים שיעזרו לכם לעשות קצת סדר בשינה של התינוקות שלכם

Comments


bottom of page